home - Nieuws en Uitslagen - BelgiŽ & One Wall KillShot Club

Meer Nieuws en Uitslagen >>

PeeWee Castro steelt de show in Huissignies (B)
Harmke Siegersma 3e in de heren B-divisie!
Huissignies 10-11 nov 2012 - Met PeeWee Castro had de organisatie van het tweede Internationaal toernooi in het Belgische Huissignies een topper op de lijst die zijn faam meer dan waar maakte. Op zaterdag domineerde hij het enkeltoernooi en sloot dat met een wervelende show af in de finale tegen Guillaume Dumoulin. Ondanks het heldhaftige verzet van de lokale kampioen werd het niet echt een wedstrijd. Castro schoot met scherp, zowel aan de opslag als in de rally's en kwam als de verwachtte winnaar van het enkelspel uit de bus: 15-2 en 15-6. De derde plaats in het hoofdtoernooi was voor de uitstekend spelende Fransman Gerard Picard. Deze boorde in de achtste en kwart finale de Britse hoop op succes de grond in door Luke Thompson en Dan Grant uit het toernooi te slaan.


In de B-divisie was er Nederlands succes te melden: met name de naar BelgiŽ afgereisde dames presteerden prima. Harmke Siegersma wist door winst in de troostfinale beslag te leggen op de derde plaats. Een prima prestatie. Miranda Scheffer haalde met goed spel de kwartfinale, waar de weg naar de halve finale werd geblokkeerd door de latere winnaar van de B-divisie, Keven Vandenabeele. Geke de Boer, die als tweede uit de poule doorging naar de laatste zestien, trof daar de verliezend finalist, Alain Filette. Van de Nederlandse heren ging Bauke "Frans" Nicolai van MKF De Wide Stege als poulewinnaar naar de achste finale. Hij vond daar zijn Waterloo in de persoon van Mazim Haillez.

Mooi affiche 2e Internationaal toernooi Huissignies (BelgiŽ)
Huissignies, nov 2012 - Op zaterdag 10 en zondag 11 november vindt in het Belgische Huissignies de 2e editie van een internationaal One Wallball toernooi plaats. Het toernooi wordt georganiseerd door de plaatselijke One Wall KillShot Club. De drijvende krachten achter deze club, Sebastien Potiez, Guillaume Dumoulin en Geert Vandervelden zijn zeer content met het deelnemersveld. Op de lijst prijken, naast lokale toppers onder andere de Britten Dan Grant en het jeugdige talent Luke Thompson, Belgisch kampioen en voormalig Europees jeugdkampioen Andy Couteau en top of the bill is meervoudig wereldkampioen dubbelspel Yuber "PeeWee" Castro.

Aan deze 2e editie doen bovendien een aantal Nederlandse dames mee, en niet de eerste de beste: Harmke Siegersma, Miranda Scheffer en Geke de Boer zullen in het herentoernooi een gooi naar de prijzen doen. Ook de Jirnsummer One Wall club "De Wide Stege" is weer met een 3-tal spelers present op het toernooi. In totaal staan er 50 spelers op de lijst.

Dit weekend worden in nog een tweetal extra banen in de plaatselijke sporthal gebouwd, zodat tijdens het toernooi op maar liefst 6 banen kan worden gespeeld: vier vaste en twee mobiele.

 

Frans - Belgisch jeugdtoernooi ťťnzijdig verlopen
Op 17 maart kruisten in Hasnon (F) 4 jeugdteams uit BelgiŽ en 4 uit Frankrijk de degens in One Wall Handball. Er werd gespeeld in 2 klassen: 16 en onder en 19 en onder. De Fransen, die nog geen vijf jaar geleden te boek stonden als de beste One Wallers van het vaste land, moesten het onderspit delven tegen de Belgische gasten. Alle acht gespeelde partijen werden in hun voordeel beslist en de meeste daarvan met zeer overtuigende cijfers. Ondanks dat kon terug worden gezien op een geslaagd toernooi wat zeker een vervolg zal krijgen. Wellicht dat ook Nederland en mogelijk ItaliŽ bij een volgende editie van de partij zullen zijn. Hasnon ligt juist over de Belgisch/Franse grens in Nord-Pas-de-Calais.

 

 

Guillaume Dumoulin en Sťbastien Potiez Belgisch kampioen 2012
Sťbatien Potiez en Guillaume Dumoulin hebben overtuigend beslag gelegd op de dubbeltitel in BelgiŽ. Na het winnen van de vier poule-wedstrijden kwamen ze in de finale te staan tegenover de kampioenen van 2010 en 2011: Phillippe du Mil en Bastien van Nuffelen. Die kwamen er in de finale partij nauwelijks aan te pas. Veteraan De Mil had kennelijk een "off day" waardoor er nauwelijks sprake was van spanning. De eindstand werd bepaald op 21-7. De nieuwe kampioenen Dumoulin en Potiez vertegenwoordigen de One Wall Killshot Club uit Huissignies. Op de foto de kersverse kampioenen met de big blue.

Bastien Van Nuffelen Belgisch kampioen enkelspel
Wallonier Bastien Van Nuffelen heeft in Huissignies het eerste Belgisch kampioenschap enkelspel op zijn naam geschreven. In de finale versloeg hij de Fransman Andy Couteau.

Het kampioenschap werd georganiseerd door de plaatselijke One Wall Kill Shot Club.

Geslaagd Internationaal toernooi KillShot Club
Andy Couteau wint enkelspel en dubbeltoernooi met Gamez, Wassenaar en Steenstra knap 2e.
Op zaterdag 22 oktober (singles) en zondag 23 oktober (doubles) is in Huissignies (BelgiŽ) een internationaal One Wall toernooi gespeeld. De organisatie was in handen van de lokale One Wall Club, KillShot. Met ruim 10 Nederlandse (acht spelers namens de KNKB en een drietal van MKF De Wide Stege uit Jirnsum) en een achttal Franse spelers was er een redelijk sterk bezet deelnemersveld.

Op zaterdag bleek wel dat de Nederlandse spelers weinig ervaring hebben in het uitputtende enkelspel. Pier Piersma wist het tot de kwart finales te brengen, nadat hij winnaar in de poule was geworden. Hans Wassenaar ging mede door een drietal onnodige opslagmissers in de beslissende fase van de 8e finale aan de galg.
De grote favoriet voor de eindoverwinning, voormalig Europees Kampioen Andy Couteau kreeg het in de finale nog moeilijk maar wist deze juist winnend af te sluiten: 21-20.

Op zondag stond het dubbelspel op het programma en daarin kwamen de Nederlanders beter tot hun recht: alle vier teams wisten door te dringen tot de laatste 16: Wibe Nicolai/Berend Riemersma (DWS), Pier Piersma/Dylan Drent, Hans Wassenaar/Tjisse Steenstra en Kees van der Schoot/Allard Hoekstra. Op het ingesloten filmfragment spelen Kees van Schoot en Allard Hoekstra tegen de favorieten uit Frankrijk Couteau & Gamez.  Hans Wassenaar en Tjisse Steenstra wisten bij het dubbelspel tot de finales door te dringen waarin ze het moesten afleggen tegen Couteau en Gamez.

Op de vrijdagavond voorafgaand aan het toernooi werden de nieuwe banen in sportcentrum "La Marcotte" feestelijk in gebruik worden genomen.