home - Nieuws en Uitslagen - Ierland - Engeland - Frankrijk

Meer Nieuws en Uitslagen >>

Frans - Belgisch jeugdtoernooi ťťnzijdig verlopen
Op 17 maart kruisten in Hasnon (F) 4 jeugdteams uit BelgiŽ en 4 uit Frankrijk de degens in One Wall Handball. Er werd gespeeld in 2 klassen: 16 en onder en 19 en onder. De Fransen, die nog geen vijf jaar geleden te boek stonden als de beste One Wallers van het vaste land, moesten het onderspit delven tegen de Belgische gasten. Alle acht gespeelde partijen werden in hun voordeel beslist en de meeste daarvan met zeer overtuigende cijfers. Ondanks dat kon terug worden gezien op een geslaagd toernooi wat zeker een vervolg zal krijgen. Wellicht dat ook Nederland en mogelijk ItaliŽ bij een volgende editie van de partij zullen zijn. Hasnon ligt juist over de Belgisch/Franse grens in Nord-Pas-de-Calais.

 

Herman Mendez Iers kampioen 2011
Mayo, Ierland, 3 juli 2011 - Voor het eerst in de geschiedenis moesten de Ieren genoegen nemen met een bijrol op het Iers kampioenschap One Wall Handball. In de halve finale sneuvelde hun laatste hoop, Ruairi Kelly tegen Wally Amaro (Porto Rico): 15-9 15-1. Herman Mendez eveneens uit P.R. rekende in de andere halve finale af met PeeWee Castro (USA): 15-6 en 15-9.

In de finale werd de goed gevulde arena getracteerd op een wervelende One Wall show waarin Herman Mendez met zijn agressieve aanvallende stijl na een 3-setter aan het langste eind trok. (9-15, 15-7, 11-1). Ook bij de dames wisten de Ieren niet door te dringen tot de finale. USA's Karen McConney ging daar met de titel aan de haal na een thriller tegen de Portoricaanse Michelle Melendez: 15-14, 15-11. De Ieren kunnen terugzien op een zeer geslaagd evenement. Mendez vatte het na zijn overwinning als volgt samen: "This is one of the most memorable events I have played at and the handball, hospitality and enjoyment I have taken from this have been awesome."

Porto Rico wint Internationale Challenger in Ierland
Mayo Ierland, 30 juni 2011 - Voorafgaand aan het Iers kampioenschap is in
Breaffy House Sports Complex een internationale challenger gespeeld. De Ieren hebben hiervoor een uniek format gekozen: de mixed teams spelen op tijd waarbij de eerste minuten de dames tegen elkaar spelen, vervolgens de heren en de laatste 6 minuten wordt er mixed dubbel gespeeld. In de finale was Puerto Rico met Wally Amaro & Michelle Melendez te sterk voor Team USA met Pee Wee Castro & Karen McConney. De opmaat naar het Iers kampioenschap werd live uitgezonden op de Ierse TV.

De deelnemerslijsten van het Heren Open en Dames Open zijn hier te downloaden. Gerelateerde link: Ierse Kaatsbond

 

Succesvolle rentree One Wall Handball in Noord-Frankrijk
Maubeuge (F), 27 februari - Met een Open Kampioenschap is zondag in Maubeuge een nieuwe stap gezet in de One Wall historie van kaatsend Frankrijk. Na een spannende competitie onder auspiciŽn van de FFJB, ging de hoogste eer naar het duo Redouane Bouheta & LoÔc Potrich. De tweede plaats was voor de heren Kevin Guyot & Ludovic Potrich.

De derde plaats werd bezet door de jeugdige Kevin en Anthony Potrich, die vorig jaar deelnamen aan de One Wall Federation Cup in ItaliŽ. De locale favorieten, Debieve & Metter grepen net naast het podium. Verassend was de deelname van het Marokaanse partuur Hbirri en El Khabous die als zesde in het toernooi eindigden.