home - Nieuws en Uitslagen - De Helfrichs - Kimswert

Harmke Bijlsma pakt de krans in Kimswert. Bij de jeugd winnen Rixt Fokkema en Sander Wiersma

Afgelopen zondag is in Kimswerd het derde muurkaatstoernooi gehouden. Maar liefst veertien dames en heren speelden vier partijen van tien minuten en er werd gestreden op het scherpst van de snede. De toon werd in de eerste partij al gezet en de hele middag waren er spannende partijen te zien. Aan het einde van de middag hadden drie speelsters drie keer gewonnen en ook alle drie één partij gelijk gespeeld. Zelfs bij het tellen van de individuele punten was het nog spannend, maar uiteindelijk werd de stand als volgt:
1. Harmke Bijlsma – Johnson
2. Janny Visser
3. Anne Monfils


Voor de jeugd die de afgelopen maanden fanatiek competitie heeft gespeeld, was er een afsluitend toernooiEr werd in twee klassen gespeeld. De jongste jeugd van 8 tot 12 jaar en de oudere jeugd. In de jongste groep ging de krans naar Rixt Fokkema, in de oudste groep zegevierde Sander Wiersma. De wintercompetitie leverde de volgende prijswinnaar op: Jongste groep:
1e prijs: Klaas Westra Oudste groep: 1e prijs: Martijn Wiersma 2e prijs: Karel Monfils 
Op de foto de prijswinnaars en deelnemers aan de competitie.

Janny Visser wint weer in Kimswert!
Afgelopen zondag is in Kimswert het kersttoernooi muurkaatsen gehouden. Maar liefst dertien dames en heren speelden vier partijen van tien minuten. Janny Visser wist alle vier te winnen. Anne Monfils en Anneke Westra wonnen beide drie partijen en na optellen van de individuele punten werd Anne nipt tweede. De dames gingen met een groot vleespakket naar huis.

De krans was in kerststijl gemaakt door Feikje van der Duim. Het was een gezellige, sportieve middag en op 27 januari wordt het volgende toernooi gespeeld.

 

1e Jeugdtoernooi Kimswert prooi Ruben Postma en Björn Kieftenburg
Het zomerseizoen is voorbij en in Kimswerd gaat jong en oud dan muurkaatsen. Zondag 11 november was het eerste toernooi voor de jeugd.
De jeugd kaatste in twee categorieën: tot 12 jaar en een categorie van 12-14 jaar. Daarboven kom je bij de senioren. Er werd prachtig gekaatst en je kunt zien dat iedereen beter wordt. De kinderen gaan al met links en rechts kaatsen en dat levert mooie rally's op. Het werd bij de jongste jeugd een spannende strijd. Iedereen moest vijf partijtjes van tien minuten kaatsen in wisselende opstellingen. Bij de oudste jeugd moest er zelfs zes keer worden gespeeld. Het resulteerde in de volgende uitslagen.
jongste jeugd:
1. Ruben Postma
2. Karel Monfils
3. Martijn Wiersma
oudste jeugd:
1. Björn Kieftenburg

Rixt Fokkema muurkaatskoningin Kimswert
Maar liefst twaalf jeugdleden deden zondag 15 april mee aan het laatste muurkaatstoernooi van KV 'de Helfrichs' uit Kimswert. De hele winter is er getraind in de sportzaal van het mfc en dat was te zien aan het spelniveau. Het trainen werd mogelijk gemaakt door de Poiesz-sponsoractie, die de club geld opleverde voor de jeugdleden.
Veel spannende partijen werden er gespeeld en de progressie was duidelijk te zien. Uiteindelijk hadden twee spelers alle vijf partijen gewonnen en na het tellen van de punten bleek Rixt Fokkema de meeste punten te hebben. Karel Monfils had net iets minder en werd verdienstelijk tweede. De derde prijs was voor Lisanne Mulder, die vier partijen wist te winnen.

Sjoerd Atze de Jong wint muurkaatsen in Kimswert
Al drie dames gingen hem voor, maar zondag 11 maart was het dan eindelijk een heer die het muurkaatstoernooi van kaatsvereniging ‘de Helfrichs’ wist te winnen. En een terechte winnaar: Sjoerd Atze de Jong wist als enige alle vier wedstrijden te winnen. De fraaie krans, gemaakt door Feikje, kwam om de nek van Sjoerd Atze.

Voor de overige prijzen is flink gestreden en moest er ook behoorlijk gerekend worden. Er waren vier kaatsers die drie wedstrijden hadden gewonnen. Janny Visser had de meeste voorpunten (61) en won de tweede prijs. De derde prijs ging naar Michaël Kieftenburg met 59 voorpunten. Tineke van der Veen en Lubbert Munniksma vielen net buiten de prijzen. De prijzen zijn aangeboden door Gerrit Bos, het waren heerlijke vissen, die smaken goed!

 

Derby Kimswert - Pingjum: Krâns foar Sjoerd Atze de Jong
In Kimswerd is afgelopen zondag een muurkaatstoernooi voor de buurdorpen Pingjum en Kimswerd verkaatst. Kimswerd houdt al drie jaar wedstrijden, maar voor de anderen was dit de eerste keer. De twee rivalen bestrijden elkaar in de zomer met Fries kaatsen en dat is nu – al muurkaatsend - in de zaal gebeurd.
De mannen uit Pingjum oefenen elke vrijdagavond en gingen nu de confrontatie aan met Kimswerd. In eerste instantie alleen heren, maar om het speelveld compleet te krijgen deed er een drietal dames mee.
Er werd vijf keer gespeeld en degene met de meeste winstpartijen ging met de prijs naar huis. Sjoerd Atze de Jong won alle vijf partijen en was de terechte winnaar. Voor de tweede plaats kwamen drie personen in aanmerking, die alle drie vier keer gewonnen hadden. Na het tellen van de punten greep Boudie Bierma net naast de prijzen. De tweede plaats was voor Bouke Folkertsma en de derde ging naar Michel Dil.
Het klassement was dus individueel; geen van de dorpen werd uitgeroepen tot winnaar.

 

 

Harmke Bijlsma is mannen de baas
Kimswert, 29-01-2012 - Harmke Bijlsma-Johnson heeft het derde en zeer spannende muurkaatstoernooi van kaatsvereniging ‘De Helfrichs’ in Kimswerd op zondag 29 januari gewonnen. Er deden 11 deelnemers aan het toernooi mee, dat is een iets mindere deelname dan gewoonlijk. Het was er niet minder spannend om. Kevin Kieftenburg deed voor het eerst mee en deed dat erg goed. Afgelopen winter heeft Kevin de muurkaatstrainingen gevolgd en is helemaal gek van het spelletje. Dat het muurkaatsen snel leert heeft de 16-jarige Kevin laten zien: zowel met links als rechts, harde ballen en niet te vergeten tactische ballen; de debutant heeft het in huis!
Voor het complete verslag: KV De Helfrichs

Uitslag:
1e prijs: Harmke Bijlsma-Johnson (3 gewonnen partijen, 58 punten)
2e prijs: Sjoerd Atze de Jong (3 gewonnen partijen, 54 punten voor, 33 punten tegen)
3e prijs: Janny Visser (3 gewonnen partijen, 54 punten voor, 36 punten tegen)

Karel Monfils 1e winnaar jeugdmuurkaatstoernooi Kimswert
Anneke Westra wint bij de senioren
Zondag 11 december was de primeur in Kimswert: het eerste muurkaatstoernooi voor de jeugd. Kaatsvereniging ‘de Helfrichs’ heeft met het sponsorgeld van de jeugdsponsoractie van Poeisz supermarkt het muurkaatsen voor de jeugd in Kimswerd opgezet. Wekelijks trainen 3 groepen onder de enthousiaste leiding van Thomas van Zuiden en Sjoerd Atze de Jong. Muurkaatsen is snel te leren door de jeugd en dat bleek uit het de mooie rally’s en prachtige slagen. In het MFC ‘Pier’s Stee staat een kaatsmuur die wekelijks vele malen wordt gebruikt door jong en oud.

Maar liefst 14 deelnemers deden mee aan het muurkaatstoernooi en er is gekaatst met vier lijsten. Iedere keer een andere maat en andere tegenstanders. Na vier rondes had Karel Monfils als enige alle vier partijen gewonnen en hij ging er met de prachtige krans (gemaakt door Feikje de Jong) vandoor! De tweede prijs is gewonnen door Jurjen Fokkema, de jongste deelnemer (8 jaar) met drie gewonnen partijen en één gelijkspel. Het verschil tussen de derde en vierde prijs was maar twee voorpunten. Brett Kieftenburg en Fleur Jongema hadden allebei drie partijen gewonnen, Brett had 56 punten voor en Fleur 58. Brett won de derde prijs en Fleur de vierde prijs. De winnaars kregen een Intertoys bon.

Anneke Westra wint bij de senioren
Bij de senioren (m/v) In Kimswert werd het tweede muurkaatstoernooi van dit winterseizoen gespeeld door dames en heren van kaatsvereniging ‘de Helfrichs’. De dames hadden zich goed voorbereid: Afgelopen week kwam internationaal muurkaatser en hoofdklasser Pier Piersma naar Kimswert voor een muurkaatsclinic voor de damestrainingsgroep. Dat de keatsladies goed hebben opgelet bij Pier bleek wel uit de mooie slagen, soepele techniek, maar ook de uitslag: de eerste en derde prijs was voor een dame!

De deelname was goed: 17 muurkaatsers (negen heren en acht dames) speelden vier verschillende lijsten, met iedere partij een andere maat en tegenstanders. De grote vleesprijzen zijn gecomplementeerd met een sponsoring van Lubbert Munniksma in de vorm van kakelverse biologische eieren. De derde prijs is gewonnen door Anja Kieftenburg, met drie gewonnen wedstrijden en zes meer vooreersten dan Eric Mulder. Sjoerd Atze de Jong won met drie gewonnen wedstrijden en één gelijkspel de tweede prijs. De enige die alle vier wedstrijden had gewonnen en daarmee de eerste prijs én de prachtige krans was Anneke Westra. Het was nog lang gezellig in de bar van het MFC, met het vertrouwde duo Piet en Jelly. De volgende muurkaatswedstrijd in Kimswerd staat gepland op zondag 29 januari 2012.

 

Afsluitend toernooi in Kimswert in teken Oranje
Kimswert - Zondag 25 april j.l. is het afsluitende muurkaatstoernooi van de kaatsvereniging 'De Helfrichs in Piers Stee gespeeld. De laatste wedstrijd indoor, daarna wordt er in de zomer buiten op het gras gekaatst. In september start het muurkaatsen weer. Vooruitlopend op Koninginnedag en het WK Voetbal komende zomer is dit toernooi gebombadeerd tot het 'Oranje-toernooi' en alle deelnemers waren uitgedost in fraaie oranje kleuren. Dit had geen consequenties voor de concentratie, er is fanatiek gestreden en er zijn mooie rally's gespeeld.

Er deden 11 deelnemers mee en iedereen heeft 5 wedstrijden van 10 minuten gespeeld. Dat de organisator van dit kaatsevenement; Michiel de Boer, wederom goed had geloot bleek wel uit de uitslagen, die erg dicht bij elkaar lagen. Geen enkele deelnemer heeft alle 5 wedstrijden gewonnen. Ook was het nog even spannend of Sybren Beert de Jong voor de derde keer op rij met de krans naar huis zou gaan. Niets was minder waar: Boudie Bierma ging met 4 gewonnen partijen er met de prachtige krans en het oranjepakket vandoor. Tiny Wiersma werd nét tweede met 3 gewonnen partijen en 1 gelijkspel. Debutant Wybe de Jong wist de derde prijs te winnen met 3 gewonnen partijen en de hoogste aantal punten voor. De poedelprijs ging naar Harmen Westra, die slechts 1 wedstrijd had gewonnen.

Uitslag:
1e prijs: Boudie Bierma (4 gewonnen partijen)
2e prijs: Tiny Wiersma (3 gewonnen partijen, 1 gelijkspel)
3e prijs: Wybe de Jong (3 gewonnen partijen)

 

Sybren Beert de Jong opnieuw sterkste in Kimswert
Kimswert -
Zondag 7 maart j.l. heeft kaatsvereniging 'De Helfrichs' in Kimswert een muurkaatstoernooi georganiseerd. In het Multi Functioneel Centrum 'Pier's Stee' stonden 16 spelers op de lijst. De dames en heren speelden iedere wedstrijd 2 tegen 2, met iedere ronde een andere partner en andere tegenstanders. Er is op tijd gespeeld, na 10 minuten rinkelde de kookwekker.

Dat de kaatsers en kaatssters aan elkaar gewaagd waren blijkt wel uit de eindstand. Na vier gespeelde rondes was er niemand die vier maal gewonnen had. Er waren vijf spelers met drie gewonnen partijen. Organisator Michiel de Boer moest gaan rekenen. Een eervolle vermelding is er voor Michiel de Boer en Jan Gerben Niezink, zij kwamen nét te kort voor de prijzen, maar hadden wel drie partijen gewonnen. Het muurkaatstoernooi is net als in december gewonnen door Sybren Beert de Jong, met slechts één punt voorsprong op de nummer twee: Boudie Bierma.
De strijd om de 2e en 3e prijs was ook nog spannend, de dames Boudie Bierma en Harmke Bijlsma-Johnson hadden allebei 3 gewonnen partijen en 55 punten voor. De tegenpunten moesten worden geteld en het bleek dat Boudie vier minder tegenpunten had dan Harmke en de 2e prijs mee naar huis te nemen. De prijzen bestonden uit fraaie keukenpakketten en natuurlijk voor de winnaar een prachtige krans.

De uitslag:
1. Sybren Beert de Jong 9 punten (56 voor en 38 tegen)
2. Boudie Bierma 9 punten (55 voor en 29 tegen))
3. Harmke Bijlsma-Johnson 9 punten (55 voor en 33 tegen)

 

Meer Nieuws en Uitslagen >>