home - Nieuws en Uitslagen - ItaliŽ en S.C. Monferrato

Meer Nieuws en Uitslagen >>


Giovanni Ranoisio wint A-divisie Frontball in Nizza
Gebroeders Corsi winnen B-divisie & categorie -16
Op zondag 4 maart was de aftrap van de Fontball Pro Tour 2012. Frontball is de Baskische variant van 1 Wall Handball. In Nizza Monferrato werd in 3 klassen gekaatst. In de A-divisie ging de winst naar de Italiaans kampioen 1-wall enkelspel, Giovanni Ranoisio die in de finale in 2 sets afrekende met Jadiri Mehdi (11-1 en 11-5). In de B-divisie was er succes voor de thuisclub. Frederico Corsi won beide finalesets met 11-8 van Hodici Berkim. Zijn jongere broer Simone Corsi was in de finale van de categorie onder de 16 te sterk voor Paolo Bellero (11-9 - 11-5).
In april zal het tweede Frontball toernooi plaatsvinden in Arana (ArgentiniŽ). Vervolgens staan New York, Barcelona, Anglet (Fr) en Mexico op de agenda.
 

SC Monferrato wint regio-cup PiŽmonte (I)
Op zondag 26 februari is in Nizza Monferrato (I) door jeugdspelers uit Nizza, Valbormida en Monastero Bormida om de 1e One Wall Handball Cup van PiŽmonte gespeeld. Het thuis team was een maatje te groot voor de gasten. De cup blijft dus het komende jaar in de prijzenkast in Nizza. Op de foto rechts het winnende team (Federico Corsi, Gianluca Dabene, Berkim Hodici, Mehdi Jadiri, Riccardo Turco and Marko Stevanovic) met coach Massimo Corsi.

 

 

Eerste Italiaanse heren-enkeltitel voor Giovanni Ranoisio, Sara Scapalan legt beslag op damestitel.
Nizza Monferrato (I) - Op 21 en 22 januari is in Nizza Monferrato het eerste Italiaanse kampioenschap enkelspel, dames, heren en junioren gespeeld. Bij de heren ging de hoogste eer naar Giavanni Ranoisio die in de finale afrekende met de jeugdige Marco Adrignola. Een derde plaats was er voor Alberto Paolini uit Vallico. Bij de dames ging de titel naar Sara Scapalan die eerder ook al beslag wist te leggen op de dubbeltitel. Er werd in Nizza gekaatst in maar liefst 12 klassen. De thuisclub, Sporting Monferrato, wist in 5 klassen beslag te leggen op de 1e plaats. De complete uitslagen zijn te vinden op de Italiaanse kaatssite LoSferisterio.